användbara artiklar

Veganer kan nu dricka Guinness, men bara från en fat

Den dricka vegan måste leva ett liv med konstant vaksamhet. Även om öl och vin själva sällan innehåller några animaliska produkter eller biprodukter, filtreras de ofta med isinglass (fiskblåsor) för att ta bort jäst och andra fasta ämnen. Lyckligtvis flyttar Guinness sig bort från denna praxis, och veganer kan nu njuta av en pint av den stout i komforten på deras favorit pub.

Slå dock inte in butiken ännu. Enligt Quartz är de enda Guinness-produkterna som för närvarande är veganvänliga tappar av Guinness Draft (vad vi tänker på som ”vanliga” Guinness), Guinness som bryggs i Australien och Blonde American Lager, även om det finns planer på att veganisera burkar och flaskor i slutet av året. (Relaterat: Om du vill kolla och se om din favoritöl, vin eller sprit är vegan, är Barnivore en bra resurs för att göra det.)

Snart att vara gjord utan fiskar, kommer Guinness vegan | Kvarts