användbara artiklar

Hur man ställer in en standardanvändare i Chrome

Om du använder flera konton i Chrome vet du hur användbart det kan vara att hålla objekt som dina personliga och professionella e-postmeddelanden åtskilda. Tyvärr, om du använder en mycket mer än den andra, är det krångel att byta från en till nästa varje dag. Genom att följa några riktlinjer och skapa några genvägar kan du säkerställa att du öppnar rätt Google Chrome-profil varje gång, vilket sparar irritationen av att studsa mellan dem.

Om du bara har ett konto i din Google Chrome-webbläsare är det standardkontot. Om du inte känner till hur du lägger till ett extra konto i din Google Chrome-webbläsare är det ganska enkelt.

Lägga till en användare

  1. Klicka på menyikonen längst upp till höger i Chrome.
  2. Välj "Inställningar."
  3. Välj "Hantera andra personer."
  4. Välj ”Lägg till person” i det nedre högra fönstret.
  5. Skriv personens namn och välj en ikon.
  6. Valfritt: Om det är ett barnskonto, markerar du kryssrutan "Övervaka den här personen" för att använda ditt Google-konto för att hantera vilka webbplatser de besöker.

När du skapar en övervakad användare synkroniseras inte deras surfhistorik, bokmärken och andra inställningar mellan enheter. Det är inte ett Google-konto, utan snarare ett webbläsarkonto som hanteras av en handledare (som en förälder).

Växla standardanvändare på Windows

I Windows kan du skapa en genväg till rätt profil för att se till att du alltid är på rätt konto. När du "lägger till en användare" (se ovan) ska du markera "Skapa en stationär genväg för den här användaren." Skapa en skrivbordsgenväg till en användare i Windows betyder att du helt enkelt kan välja motsvarande webbläsarikon (en Chrome-logotyp med din valda profilbild) och starta Chrome med önskad profil. Du kan också byta namn på genvägen till allt du vill.

Växla standardanvändare på Mac

När du stänger Chrome kommer profilen som öppnas senast att vara den du är inloggad när du öppnar webbläsaren igen. Det betyder att om du vill att ditt arbetskonto ska vara det första du ser när du öppnar Google Chrome imorgon, måste du öppna två fönster (ett inloggat på ditt personliga konto, ett inloggat på ditt arbetskonto). Stäng det personliga kontofönstret och avsluta Chrome när ditt arbetsfönstret är öppet. När du nästa öppnar Chrome kommer ditt arbetskonto att loggas in.