intressant

Hur kan jag återställa stängda flikar efter att jag avslutat Chrome?

Jag stängde Chrome av misstag. Nu är alla flikar jag öppnade förmodligen borta. Jag vill inte riskera någonting genom att starta Chrome nu innan jag ber om hjälp. Jag är rädd att de kommer att gå förlorade permanent (överskrivna filer) om jag gör det. Jag vet av tidigare erfarenhet av Firefox att återställa flikar och webbläsarsessioner kan vara en svår affär. Vad kan jag göra just nu? Finns det en fil eller något jag behöver för att kopiera eller byta namn på? Jag vet om Ctrl + Shift + T-kommandot, men jag brukar normalt använda det när jag surfar. Fungerar detta att stänga Chrome?

Down and Dirty (besvarat av Synetech)

Förebyggande av oavsiktlig stängning

Ja, tyvärr har devs valt att inte bygga i en snabbt för att förhindra detta. Du måste prova några av de tillägg som har skrivits för att hantera detta och välja en som passar dig (tyvärr, på grund av Chrome design, kommer tillägget att behöva hålla ett extra par processer igång).

Förebyggande av dataförlust

Väldigt smart. Du har rätt att köra Chrome kommer troligtvis att rensa bort dem strax efter eftersom det är utformat för att behålla bara en uppsättning säkerhetskopior utöver den nuvarande, arbetande kopian, så när du startar en ny instans kommer den att flytta tillbaka allt och skriva över den tidigare ett.

Det är inte heller trevligt med Chrome, men jag kommer att leda dig genom processen (jag har varit tvungen att göra det alltför många gånger).

Sessionsfiler

Ja, de är följande fyra filer i din användardatakatalog:

  • Current Session
  • Current Tabs
  • Last Session
  • Last Tabs

Kopiera dessa fyra filer någonstans så att du kan arbeta utan att förlora något. På så sätt kan du alltid kopiera tillbaka dem om något går fel.

Öppna flikarna igen

Ja, i viss utsträckning har du emellertid fel kombinationen. Det är Ctrl + ⇧ Shift + T. Om du hade flera flikar öppna innan du stänger den, bör den öppna alla igen.

I äldre versioner skulle det av någon anledning bara fungera om du först skapade en ny flik. Jag använder fortfarande Chromium 11 på mitt XP-system och är alltid förvirrad av detta konstiga beteende. När jag stänger Chrome av misstag och behöver återställa mina flikar, måste jag först öppna en flik (det är lättast att trycka på Ctrl + T för den nya flikens sida) innan jag trycker på Ctrl + ⇧ Shift + T för att få tillbaka de föregående flikarna. I nyare versioner fungerar det utan att behöva öppna en flik först.

Nu innan du går och kör Chrome måste jag varna dig för att det inte alltid fungerar. Först och främst fungerar det inte direkt efter att Chrome startats. Du måste vänta tills Chrome läser användarfilerna och analyserar dem. Det kan ta några ögonblick och du kan se det genom att högerklicka på tabbfältet och observera att den öppna stängda fliken kontext-menypost är grå / inaktiverad ett tag. Om du väntar några ögonblick och upprepar bör den bli svart (aktiverad) och sedan kan du använda den.

Men även om du väntar ett tag återställer det inte alltid den föregående sessionen. Ibland förlorar Chrome helt enkelt den föregående sessionen och flikarna och funktionen för öppningsfliken fungerar bara inte. Jag har inte kunnat ta reda på varför eller urskilja någon form av mönster eller orsak, men det verkar alltid vara fallet när du behöver det mest. Jag har inte gjort kliniska, experimentella tester, men det verkar som att öppna en ny flik efter att ha startat den är ett bra sätt att få Chrome att utplåna din tidigare session (jag antar att det visar att du är klar med det och börjar något nytt) .

I händelse av att detta händer, rekommenderar jag att du kopierar de fyra filerna ovan kör Chrome igen. På så sätt kommer du inte att förlora dem om Chrome är i dåligt humör och beslutar att utplåna dem. Kopiera filerna, kör sedan Chrome och vänta några ögonblick, se sedan om öppna-fliken är tillgänglig.

Återställningsläge

Om det fortfarande inte är tillgängligt kan du försöka sätta Chrome i återställningsläge:

  1. Stäng Chrome
  2. Kopiera säkerhetskopian av de fyra filerna tillbaka till din användardatakatalog
  3. Öppna filen Local State i en textredigerare (den finns i överordnad mapp för användardata)
  4. exited_cleanly posten exited_cleanly
  5. Ändra det till false
  6. Spara och avsluta
  7. Kör Chrome

Nu visar det meddelandefältet "Chrome stängde inte korrekt". Klicka på [Restore] -knappen, och förhoppningsvis återställer den din session. Detta bör fungera även om du har öppnat nya flikar innan du klickar på knappen.

Manuell extraktion

Om det fortfarande inte fungerar kan du manuellt extrahera flikarna från filerna genom att använda ett strängsökande program som Strängar (gå figur). Kör programmet, skicka filerna och spara dem i en annan fil. De flesta sådana program kräver att man använder kommandoraden, men antagligen finns det GUI-versioner också (även om jag inte verkar hitta någon för tillfället). Så om du till exempel sparar strings.exe till c:\foobar och kopierar de fyra filerna där också, kan du extrahera flikarna så:

C:\foobar>strings "current tabs" > ctabs.txt C:\foobar>strings "last tabs" > ltabs.txt C:\foobar>strings "current session" > csess.txt C:\foobar>strings "last session" > lsess.txt

(Jag har lagt till extra utrymmen för att anpassa allt bara för att göra det klart vad som händer.) Nu kan du öppna de nya *tabs.txt textfilerna och se webbadresserna till flikarna du hade öppnat tidigare. Observera att du kan se mycket kopiering såväl som några flikar som du hade stängt.

*sess.txt filerna kommer att innehålla annan information som text som du hade skrivit in i formulär på en sida, så om du hade en sida öppen med en massa information som du hade angett kan du återställa den så att du inte har att börja om från början. (Till exempel, om jag av misstag stänger den här sidan, kunde jag återställa den här texten som jag skriver just nu istället för att försöka göra allt igen. Skräcken!)

Observera igen att du troligen kommer att se duplicering. Det värsta är att om du hade skrivit något ett tag och det har förändrats flera gånger sedan du började (som den här texten här), så hittar du förmodligen flera kopior av det, var och en en stillbild på olika punkter. Detta kan vara tråkigt att undersöka varje fil för att se vilken som är den senaste versionen med de senaste ändringarna. men det är fortfarande bättre än att börja om från början.

Future Session Management

För att undvika problem som detta i framtiden (och för att undvika att förlita sig på att Chrome fungerar korrekt) kan du installera ett tillägg för sessionhantering. Det finns flera att välja mellan, men jag rekommenderar Session Buddy. Det fungerar ganska bra, är mångsidigt och Hans är mottaglig för bugrapporter och funktionsförfrågningar. (Jag tror att han nyligen till och med har lagt till synkronisering!) Med Session Buddy kan du manuellt spara en session, men kan också automatiskt spara sessioner, så att du enkelt kan återhämta dig från en krasch.

Ett gram förebyggande är värt ... (besvarat av Sammy)

Jo det kan du! Men först saker först, kopiera % LOCALAPPDATA% \ Google \ Chrome \ Användardata till en säker plats.

Starta sedan Chrome och högerklicka på flikfältet och välj Öppna stängd flik igen .

Men ta inte mitt ord för det. Detta fungerar garanterat på Chrome version 29.0.1547.57 m. För andra versioner, kolla din användarmanual.

Ändra Chrome-inställningarna för att förhindra detta problem i framtiden. Klicka på Chrome-menyknappen i det övre högra hörnet av din webbläsare och klicka sedan på Inställningar . Där det står "Vid start" väljer du alternativet Fortsätt där jag slutade . Det här sättet, även om du stänger Chrome avsiktligt, när du startar det nästa gång kommer det att visa dig flikarna du hade öppnat tidigare, för varje gång du stänger och startar den igen.

Observera dock att Chrome, till skillnad från Firefox, kommer att försöka ladda varje webbsida för varje öppen flik. Om du har en långsam dator eller om du har många flikar öppna kan det vara ett problem. Det kan också påverka din faktura om du har uppringd anslutning (låt oss inse det - inte alla internetanvändare i världen har dedikerad Fiber-LAN-anslutning).