användbara artiklar

Hur du laddar ner alla dina Instagramfoton och överge Facebook för alltid

Uppenbarelsen den senaste veckan att Facebook har delat vad du gör på webbplatsen med andra företag som Microsoft och Amazon har lett till att ett antal av oss började överväga (kanske inte för första gången) ta bort Facebook och andra appar som ägs av företaget som Instagram och WhatsApp.

Om du tar bort Instagram går dina foton med. Det är, om du inte säkerhetskopierar dem först.

Ladda ner dina Instagram-foton och skapa en säkerhetskopia någonstans är en bra idé i allmänhet, även om du inte funderar på att lämna plattformen. Som sagt, om du funderar på att lämna är det något du definitivt vill göra. Så här gör du det:

Starta först Instagram-appen på din telefon och tryck sedan på profilknappen längst ner till höger på sidan. Därifrån trycker du på Menyknappen (den tre raden staplade ovanpå varandra) längst upp till höger på skärmen och välj “Inställningar” på rullgardinsmenyn (det är längst ner).

Mot mitten av nästa meny ser du en lista för "Data nedladdning." Välj det och tryck sedan på "Begär nedladdning."

Nedladdningen sker inte direkt. Istället kommer Instagram att skicka e-postmeddelanden när dina foton officiellt är redo att ladda ner och kommer att innehålla en länk som du kan ta dem. Processen kan ta upp till 48 timmar, så band in och var redo att vänta.

När du har säkerhetskopierat allt kan du radera ditt konto fritt utan att oroa dig för att du kommer att förlora en favoritbild.