intressant

Hur du delar din plats i WhatsApp och andra appar

WhatsApp meddelade på onsdag att det lägger till delning av live-plats, vilket gör det lättare att hitta dina vänner i verkligheten med den Facebook-ägda meddelanden-appen. Det är också bra för att dela din pendling så att folk vet när du kommer och att du är säker.

Den nya funktionen rullar ut för WhatsApp på iOS och Android under de kommande veckorna. Under tiden är här en snabb kraschkurs om hur du delar din live-plats med några av de mest populära apparna runt.

Live Location Sharing på WhatsApp

Du kanske redan kan dela din liveplats på WhatsApp (den fungerar för närvarande på min telefon). För att göra det, öppna en konversation med en vän eller grupp och tryck på pluss-knappen i det nedre vänstra hörnet. Välj Plats och tryck sedan på Dela Live Location. Du kan bestämma hur länge du vill dela (15 minuter, 1 timme eller 8 timmar) och lägga till en kommentar om du vill innan du bekräftar.

Precis som meddelanden och anrop till Snapchat, är din delning av din plats skyddad av en-till-än-kryptering. Du kan också stänga av den när du vill.

Live Location Sharing på Facebook Messenger

Facebook Messenger lade till live platsdelning redan i mars. För att använda funktionen, öppna bara en konversation, tryck på plusikonen och välj sedan Platsikonen (det är en stor blå cirkel med en pil i den). En karta dyker upp med alternativet att dela din plats med en vän eller grupp i 60 minuter. Du kan också döda flödet tidigt genom att trycka på "Stoppa delning" när som helst.

Live Location Sharing på Google Maps

Google Maps har också erbjudit en liknande funktion sedan tidigare i år. För att dela din live-plats öppnar du bara appen och klickar på antingen den blå pricken som representerar din plats eller menyknappen i det övre vänstra hörnet. Välj sedan platsdelningsalternativet och bestäm hur länge du vill att det ska pågå.

Google Maps verkar erbjuda de mest finjusterande alternativen för hur länge du vill dela din plats, med steg om 15 minuter och timmar för att välja mellan och ett alternativ för att hålla den igång tills du manuellt stänger av funktionen. Du kan också dela din plats med människor över dina Google-kontakter istället för att begränsa dig till en enda app.

Hur man använder Snapchats Snap Map

Snapchat introducerade sin egen unika platsdelningslösning i juni med Snap Map. Den här funktionen visar var dina vänner befinner sig på en semi-live karta med din Bitmoji eller en tom kontur om du inte har en. För att starta Snap Map, bara öppna Snapchat och kläm på kameraskärmen som om du zooma ut på en bild.

Du kan anpassa Snap Map så att alla dina vänner kan se var du är eller begränsa den till bara en handfull människor. Du kan också växla till Ghost Mode för att förbli dold, och Snapchat säger att det bara uppdaterar din plats när du öppnar appen. På vissa sätt är det det minst invasiva alternativet, så om du vill att någon ska veta var du är hela tiden är det inte det bästa valet.